Bager’s TIPO 00 på ekologiskt Ölandsvete

mjölet som kombinerar det bästa av två världar: svenskt kulturvete malet enligt klassisk italiensk mjölnartradition.

Tipo 00 står för den ultimata kvaliteten på vetemjöl när du gör pasta eller bakar pizza och focaccia. ”Det här har jag drömt om länge”, säger Nils Christerson, dedikerad pizzabagare tillika ägare och grundare av Bager´s. 

Ursprunget till beteckningen ”tipo 00” är den italienska sedvänjan att klassificera mjöl efter malningsgrad där 00 står för det absolut mest finmalda. Då blir degen elastisk och hållbar. Kavla tunt om du vill, den tål det mesta. Proteinmängden i traditionella ”tipo 00 mjöl” kan variera. Väljer du Bager’s tipo 00 så är det malt på vårt smakrika kulturspannmål Ölandsvete. Det håller alltid hög proteinhalt. Du får det bästa av två världar: En urgammal svensk vetesort mald enligt italiensk mjölnartradition.

Ölandsvetet från Bager’s finns därmed i FYRA varianter: TIPO 00; siktat vetemjöl, finmalet fullkornsvetemjöl samt stenmalet fullkornsvetemjöl.